Események

Kreatív írás tanfolyam

2015.6.9. 23:51

Kreatív írás tanfolyamot szervezünk. Jelentkezni már most lehet. A helyek korlátozottak!

A Barátnő Polgári Társulás és webmagazinja a netBarátnő kreatív írás tanfolyamot hirdet az őszi időszakra.
A foglalkozások szeptember első hetében indulnak, pontosabban szeptember 5-én, szombaton tíz órai kezdettel.
Minden héten egy alkalommal, mindig szombaton tartjuk az órákat egészen november végéig.
Minden hónapban három hétvégén van foglalkozás, egy hétvége szabad.


A szombati program délelőtt 10 órától 12 óráig tart, utána ebédszünet következik, majd 13 órától 15 óráig folytatódik.

Helyszín: Pódafa (Povoda), Dunaszerdahelytől 2 kilométerre a Komárom-Pozsony főút mellett.

A foglalkozást Póda Erzsébet újságíró-szerkesztő, a netBarátnő főszerkesztője, publicista, két mesekönyv és egy cikkgyűjtemény írója, valamint tíz szakácskönyv, számtalan kiadvány és regény (köztük Bíró Szabolcs és Benyák Zoltán könyveinek szerkesztője, lektora) tartja, és lesz meglepetés-előadó is.

Témák:
íráskészség kialakítása, a gondolatok rendszerezése, stílusjegyek, műfajismeret, elméleti tudás gyakorlatban való hasznosítása, prózaírás, kreatív írás, írások elemzése, írással kapcsolatos (házi) feladatok stb.

A tanfolyam tartalmazza:

  • elméleti és gyakorlati oktatás
  • jegyzetfüzet
  • frissítők, kávé, tea, ropi
  • emléklap.

Étkezést vagy szállást nem biztosítunk. (Ebéd hozható vagy rendelhető.)

Kinek ajánljuk?
Kezdő íróknak, fiataloknak és időseknek, médiaszakos vagy egyetemi hallgatóknak, sikereseknek és sikerteleneknek, bizonytalanoknak és magabiztosaknak, alkotni vagy egyszerűen csak kikapcsolódni vágyóknak.
Azoknak, akik edzeni akarják az önbizalmukat, akik jobban szeretnének kommunikálni, akik szebben kívánják kifejezni a gondolataikat, akik úgy érzik, életvezetésre van szükségük.
És mindenkinek, akiket érdekel az írás.

A tanfolyam befejeztével a résztvevők sikeres írásait vagy elkészült novelláit egy kis kötetben megjelentetjük (karácsonyra).
Jelentkezési lap kérése, ár és további infók az info@baratno.com vagy a szerk@baratno.com emailcímen.
Akár ismerőseinek is szólhat a lehetőségről – legalább öt jelentkező esetén indítjuk a tanfolyamot! Diákoknak 20% kedvezményt biztosítunk.
Jelentkezési határidő 2015. július 31.

Nők világa a könyvtárban

2012. 9. 19.

Somorja – Az újságíróként és mesekönyvek szerzőjeként ismert Póda Erzsébet volt a vendége a Zalabai Zsigmond Városi Könyvtár népszerű esti olvasótalálkozói soros rendezvényének.

Póda Erzsébet neve elsősorban a mesék és a női témák kedvelőinek csenghet ismerősen. Éveken keresztül jelentek meg érdekes írásai, riportjai az Új Nő című havi lapban, ahol szerkesztőként dolgozott. Aztán vállalkozó hajlamára jellemzően létrehozta saját webmagazinját, a netBarátnőt, melynek legjobb anyagai Nők világa címmel már könyv formájában is megjelentek.

Mára a gyermekeknek írt két könyve, a Hétmesés könyv és a Pilicke meséi is több ezer példányban kelt el.

Az est első felében a sikeres szerző az irodalomhoz, a mesékhez fűződő viszonyáról vallott hallgatóságának, majd további elkötelezettsége, a life coachingként ismert életvezetési tanácsadás rejtelmeibe avatta be az érdeklődő résztvevőket.

Aminek a lényege röviden az, hogy az emberek szeretnék megoldani a problémáikat, csak gyakran nem tudják, milyen módon kezdjenek hozzá. Sokszor várják mástól a segítséget, és amikor tudatosítják, hogy a megoldás kulcsa az ő kezükben van, először egy kicsit megrettennek, hiszen ez kényelmetlenségekkel és felelősséggel jár. Viszont amikor ráébrednek saját lehetőségeik korlátlanságára, felszabadultabbakká válnak, és tényleg megteszik a lépést, amit már olyan régóta halogattak.

"A siker aztán nem marad el, hiszen ha céljaink, álmaink érdekében cselekszünk, teszünk is valamit, akkor azok előbb vagy utóbb, de teljesülnek. Valójában ehhez nyújtok én coachként segítő kezet, erre az útra vezetem klienseimet" - mondta hallgatóságának az est vendége.

Forrás: parameter.skGenerációk Találkozása

2012.7.6.

Ismét részt vehettünk egy rendezvényen! Ezúttal a Nyitra melletti meseszép Kalász községben megrendezett Generációk Találkozása fesztiválon kaptunk lehetőséget arra, hogy coachként is bemutatkozzunk. A rengeteg érdekes, színes kulturális és egyéb közösségi programok közt előadást tarthattunk az érdeklődőknek arról, mi is az a life coaching, azaz az életvezetési tanácsadás.

A rövid, de mindenre kitérő előadás, melyet Póda Erzsébet akkreditált coach tartott, választ adott arra, mi is az az életvezetési tanácsadás, hogyan működik, milyen típusai vannak, milyen módszerekkel segíti az ügyfeleket, klienseket, ki is az a coach és milyen kompetenciákkal rendelkezik, mikor segít, milyen problémákra és helyzetekre kínál megoldásokat, valamint ismertette a Barátnő Polgári Társulás Lépések a megoldások felé tréningprogramjának eddigi eredményeit és sikereit.
Az előadás a következő tömör, de mindent kifejező gondolatban foglalta össze a mondanivalóját: „A coach az, aki azt mondja, amit nem akarsz hallani, azt látja, amit nem akarsz látni, hogy az lehess, akiről mindig is sejtetted, hogy lenni tudsz.”

Az előadás után az önkéntes érdeklődők kipróbálhattak egy-egy bemutató foglalkozást, melyet Bolemant Éva akkreditált coach tartott.

Coachaink ismét gazdag tapasztalatokkal, újabb benyomásokkal és ismeretekkel gazdagodtak, és továbbra is szívesen várják az érdeklődőket egyéni vagy csoportos foglalkozásra. Igény szerint a helyszínre utazva is tartunk egyéni üléseket, de tréningeket is.


Visszajelzések:

Tetszett az előadás, n agyon jól éreztem magam a foglalkozás alatt is, és a végeredmény meglepetésszerűen hatott, hiszen nem tudtam, mi vár rám. A kapott megoldással azonban nagyon elégedett vagyok.

Olvastam már a pozitív gondolkodás erejéről, próbálgattam is kisebb-nagyobb sikerrel a mindennapos életben, és nagyon tetszik ez a felfogás. Az előadásból sok új információt tudtam meg a coachingról. A foglalkozás alatt is valami hasonlót éltem át. Szívesen részt vennék egy hosszabb coaching folyamatban is.
Az élet titkai - egészségnapon!

2012.3.17.

Coachaink ezúttal Zselízre kaptak meghívást, az Az élet titkai elnevezésű egészségnapra.

A meghívást a Zselízi Művelődési Otthon munkatársától, Juhász Esztertől kaptuk, hogy az egészségnap keretein belül, bemutathassuk a life coachingot is.

Bolemant Éva és Póda Erzsébet akkreditált coachok ezúttal is új utakat, új szemléletmódot és új megoldásokat kínáltak a résztvevőknek.

A sokrétű és érdekes programokat kínáló egészségnap délelőttjén Bolemant Éva a családállításról és a rendszerállításról tartott előadást, melynek mondanivalóját Denis Waitley gondolatával lehet összefoglalni: "Két alapvető választás van az életben: vagy elfogadjuk a körülményeket úgy, ahogy vannak, vagy elfogadjuk a megváltoztatásukkal járó felelősséget".

Ezután Póda Erzsébet a tranzakció analízis alapfogalmaival ismertette meg a jelenlévőket. Előadásának üzenete: "Ha felismerjük a bennünk lévő gátló erőket, és azokat ösztönző erőkké alakítjuk, képesek vagyunk a változásra. Mert tudatos, autonóm módon cselekedve minden ember képes megoldani a saját problémáit - ha valóban, őszintén arra törekszik, hogy jól érezze magát a bőrében."
Az előadások és foglalkozások sok érdeklődőt vonzottak.

Az előadás után egy rövid rendszerállításos bemutatóra került sor, miáltal a "bátor önkéntesek", saját elmondásuk szerint, különleges élményben és újfajta tapasztalatokban részesülhettek.

Délután az érdeklődők egyéni life coaching foglalkozásra jelentkezhettek, melyen problémamegoldó útmutatókat kaptak. Az ajánlott módszerek és technikák segítenek abban, hogy a hétköznapok sokszor évekig húzódó problémáit, természetesen ezeket alkalmazva és tudatosan odafigyelve, meg lehessen oldani.

Coachaink szintén gazdag tapasztalatokkal, újabb benyomásokkal és ismeretekkel a tarsolyukban búcsúztak el az egészségnap résztvevőitől, és továbbra is szívesen állnak minden érdeklődő rendelkezésére!


Visszajelzés:

Az egészségnapra egy jó barátnőm invitálására jutottam el. A programokról igazából nem sokat tudtunk. Annyit igen hogy 10 órakor egy nagyon érdekes előadás kezdődik. Mivel a barátnőm már hallott a coachingról, meg is jegyezte: hozzál magaddal tollat meg füzetet, mert lehet, jól jön majd. Maga az előadás rendkívül érdekes volt számomra, mivel a life coachingról (életvezetési tanácsadásról), mint fogalomról most hallottam először. Tisztában vagyok vele, hogy mivel az idő kötött volt, így csak ízelítőt kaptunk az egészről, de akit érdekel, az majd biztos talál rá módot, hogy ismereteit bővítse erről -- ahogyan én is fogom majd!

Az előadást követő rendszerállítás alatt hihetetlen élményekkel gazdagodtam. Mivel nem tudtam, mi fog történni, volt bennem egy adag egészséges kíváncsisággal vegyített félelem, de a kezdés után már hagytam: történjen, aminek történnie kell! Olyan dolgokat tapasztaltam, amit még eddig nem. Ami érdekes volt: az érezhető energiaáramlás, ami kifejezetten erős volt. Érdekes volt látni, hogy ily módon is megtudunk oldani bármilyen jellegű problémát. Remélem, lesz még alkalmam részt venni máskor is ilyen rendszerállításon. Több tapasztalattal majd bátrabban tudom ajánlani ismerőseimnek is.

Végszóként pedig: csak pozitív élményekkel gazdagodtam, ami persze a coachokna köszönhető!

Köszönet érte!


Andrea
Copyright © 2011-2024 netBarátnő